În Deschidere

Stimați Părinți, și , de ce nu, vizitatori ai Blogului,

Am deschis acest blog în asentimentul mai multor părinți de la grupa mică B. Scopul acestui blog este o mai bună comunicare între părinți și Administrația grădiniței.

O să încercăm, pe cât posibil să publicăm anunțuri interesante pentru părinți pe de o parte și doleanțe, mulțumiri, nemulțumiri, propuneri pentru Administrație, pe de altă parte.

În mod special, aici este locul, unde se pot solicita, eventuale sponsorizări, sau diverse moduri de întrajutorare, pentru evenimente speciale.

Vă invităm să postați comentarii și observații ce sunt de interes pentru mai buna funcționare a acestei instituții.

Nu cred că mai este necesar să subliniem că pentru a se permite postarea unui comentariu, se cere decență în limbaj. De asemenea, vă rugăm insistent să aveți respect pentru intimitatea fiecăruia, în special pentru copii.

Cine dorește să participe la administrarea acestui blog, vă rog să-și exprime dorința printr-un comentariu pe acest blog, și se va da acces imediat. Acest blog nu este al persoanei care l-a deschis, ci al tuturor părinților cu copii în grădiniță.

Dacă vă interesează acest blog, nu uitați să vă înscrieți adresa de e-mail la secțiunea ”follow” . Dacă cineva dorește să știe persoana care a inițiat acest blog, vă informăm că nu este secret , și în urma unei simple solicitări, va primi pe e-mail toate detaliile.

TOATE ACESTEA CU UN SINGUR SCOP : DIN GRIJĂ PENTRU COPIII NOȘTRI, DIN RESPECT PENTRU PERSONALUL  ACESTEI INSTITUȚII.

Ca o primă dezbatere, vă invităm să vă spuneți părerea, vis-a-vis de alegerea Comitetului De Părinți pe Grădiniță.

Considerăm că aceste persoane, trebuie să îndeplinească anumite cerințe minime :

 1. Să dorească să facă parte din acest comitet;
 2. Să poată să participe activ la întâlniri și luarea de decizii, în cadrul Comitetului; (Am înțeles că anumite persoane , s-au oferit să facă parte din acest comitet, dar că au fost preferate persoane, care nici măcar nu erau prezente)
 3. Să fie alese și să reprezinte în mod real interesele COPIILOR, din poziția de părinte;

Având în vedere cele trei condiții MINIME , considerăm că , la această dată , noi părinții, nu avem aleșii care să ne reprezinte interesele (în special ale copiilor) în relația cu ceilalți parteneri, care, cu toții, avem un singur scop TOT CE ESTE MAI BUN PENTRU COPII, dincolo de interese mărunte, personale … sau poate de grup.
Vă invit la o dezbatere pe această temă !

Administratorul Blogului .

Reclame

16 păreri la “În Deschidere

 1. Confirm faptul ca la sedinta din data de 25.10.2012, eu Mariuca Pistol m-am ridicat si mi-am oferit disponobilitatea de a face parte din acest comitet, parintii prezenti nu si-au exprimat dezacordul, insa cu toate acestea componenta acestui comitet a ramas aceeasi ca in anii precedenti adica total necunoscuta celor ce am fost de fata. Mai mult de atat nu ni s-a dat sa semnam procesul verbal al sedintei, singura semnatura am dat-o pe foaia de prezenta la inceputul sedintei.

 2. Consider necesara si foarte buna ideea constituirii acestui blog. Mentionez ca prefer sa pastrez anonimatul datelor mele de identitate si as adauga ca, nu fac asta din lasitate, ci din constientizarea faptului ca o lupta este din faza incipienta pierduta, atunci cand aceasta are o baza piramidala, iar initiatorul ei nu dispune de cele mai bune mijloace. Imi cer scuze si pentru exprimarea plina de figuri de stil, dar, cu siguranta, cine doreste o poate descifra.
  Revenind la tema propusa spre dezbatere, doresc sa subliniez un prim argument care-mi vine in minte. NU exista Transparenta! Confuzia mea este cu atat mai mare cu cat consider ca traim intr-o tara democratica si ne supunem unor legi. Alegerea unui comitet se face in baza unor propuneri care sunt ulterior supuse la vot. Daca acest lucru nu s-a intamplat, inseamna ca vorbim despre impunerea unui Comitet, nu de alegere.
  Revenind iarasi la poezie, ar fi bine daca toti cei implicati in procesul educatiei ar colabora la formarea copiilor si, implicit, a viitorului nostru. Dar acest lucru trebuie stabilit si realizat concret, pentru a putea iesi din acest domeniu al ,,vorbelor goale”, de care ne tot lovim.
  Sper sa vad mai multe ,, voci'” care slujesc acelorasi principii si care doresc sa construiasca macar acest mic univers, mai apropiat de idealul nostru, chiar daca este umbrit de murdaria marelui univers in care, din pacate, traim.

 3. Extraordinara ideea! Este un ajutor foarte mare pentru cei ce vad numai lucruri pozitive si la fel pentru cei ce le vad numai pe cele negative. Pot beneficia ambele categorii de argumente speram solide. Legat de aceasta gradinita cred ca punctele ei forte sunt cateva dintre doamnele educatoare si mancarea care este facuta in gradinita. Ca si puncte slabe, asa cum spuneau si cei de mai sus este lipsa de transparenta si senzatia ca esti pacalit tot timpul si ma refer aici la cei ce sunt direct raspunzatori pentru acestea si anume conducerea gradinitei.

 4. Am participat la acea ședința, pe ordinea de zi era alegerea comitetului de părinți, nu s-a propus și nu s-a votat nici un comitet, practic acesta ne-a fost anunțat fără alte detalii, doi membri care nici măcar nu erau prezenți, concluzia o așteptăm de la dvs. dragi părinți. Dorim pentru copiii noștri un mediu sănătos, exemple pozitive nu negative așa cum ne da conducerea acestei instituții.

 5. Buna seara si bine v-am gasit. Felicitari pentru idee. Cred ca este cea mai potrivita modalitate de a afla in timp real ceea ce se intimpla, discuta,VOTEAZA, in aceasta gradinita .
  Deasemenea este cel mai potrivit mod de a lua la cunostinta parerile parintilor vizavi de eventuale probleme (poate chiar de a afla cum au rezolvat altii situatii similare),etc.

  Poveste de seara
  (orice asemanare cu personaje sau fapte reale corespunde strict cu realitatea).

  POVESTEA VOTARII

  A fost odata ca niciodata , a fost o sedinta…Onoratii membrii veneau unii dupa altii salutindu-se si alegindu-si locul in sala. Si iata cum ,ca la o comanda discreta, murmurul salii amuti si o voce calma si calda le dadu binete tuturor intrebind daca se poate incepe .
  Cu acordul tuturor s-a trecut la citirea subiectelor (unul fiind votul comisiei pe gradinita) care vor fi discutate si apoi votate de cei prezenti (la acel moment doamna director nefiind prezenta,deoarece se afla pe drum ;venea de la alta sedinta. Deci nu a fost de fata cind S-A CITIT CA SE VOR VOTA MEMBRII.)
  In scurt timp a sosit si doamna director si dupa salutul de rigoare s-au continuat discutiile.
  Spre finalul sedintei ( foarte interesante de altfel pentru cei care participa pentru prima oara la asa ceva) pentru ca discutia trena de ceva vreme, se aude vocea doamnei care a inceput sedinta si care ne roaga sa incepem votul pentru membrii comisiei……
  CARE VOT ? CE VOT?se aude si vocea doamnei director.AVEM 2 MEMBRII, 2 DOMNI (s-a mentionat numele dinsilor) DE ANUL TRECUT, NU MAI ESTE NEVOIE.
  Cineva din public se ridica si isi manifesta interesul pentru a face parte din acest comitet.
  Vine raspunsul halucinant „NU, NU, NU ESTE NEVOIE”.
  SI UITE ASA S-A PRODUS VOTAREA.

  V-A CONTINUA.
  Ps:sper ca n-am stricat seara nimanui!!!!
  Sunt doar povestitorul.

  Membrilor care au participat in acea seara la acest tip de vot le adresez o rugaminte; scrieti si cum ati vazut voi situatia, a fost in regula oare, asa stau lucrurile de obicei,ca sa stim si noi …..
  Iar celorlalti parinti le adresez de asemenea o intrebare :ce asteptari aveti de la persoana aleasa drept presedinte (doriti sa va REPREZINTE IN COMITETUL DE PARINTI- adica sa va faca auzite problemele, dorintele ,interesele dv.si ale copiilor dv sau sa semnam ceva deja hotarit si parafat dinainte?).

 6. BRAVO! Dna Cornelia o poveste cit se poate de reala, dar din păcate cu un final din care putem trage o singura concluzie :a fost o ședință la care am participat doar ca sa fim informați de decizii deja luate, nu să dezbatem problemele și să găsim soluții. Răspunsul ( la Crăciun) sa citez cuvintele dnei director, exprima clar dorința dinsei de a răspunde solicitării pertinente a unui părinte, consider ca putem rezolva orice problema, fără a leza pe cineva, fără a incalca legea, dar trebuie să existe o implicare totala din partea tuturor părinți, educatoare, conducerea grădiniței, inclusiv cabinet medical, totul trebuie să fie supus dezbaterii și găsită soluția cea mai bună pentru toți cei implicați

 7. „Nu e treaba dumneavoastra!
  Nu e treaba mea!”

  Evitarea asumarii responsabilitatilor in educatie!

  Familia,gradinita si scoala – suntem PARTENERI in educatia copilului si nu ADVERSARI. De aceea, invinuirea reciproca nu va da nici un rezultat, cel mai mult suferind copilul (in numele caruia de altfel, se duc discutiile).
  Atunci cind exista o relatie deschisa intre cadrele didactice si parinti, iar fiecare va tine cont de sugestiile celuilalt, va incerca sa rezolve micile „probleme”,comunicarea va fi foarte buna ,nu vor exista certuri sau conflicte (chiar in prezenta unor opinii diferite -lucru benefic si necesar intr-o democratie).
  Exista situatii in care parintii spun ca nu se pricep.Astfel cred dinsii ca au scapat de responsabilitatea de a repeta poezia pentru a 2-a zi, de a realiza impreuna un colaj sau de a participa la orice sunt solicitati din partea cadrelor didactice ,etc.
  Daca vom fi alaturi de copilul nostru, sa-l sprijinim, sa-l incurajam,el va fi motivat sa incerce si de multe ori va rezolva singur ceea ce are de facut,capatind incredere in el.
  Chiar daca apar situatii limita in viata de familie,daca cei doi parteneri, parintii copilului, se sprijina reciproc, vor gasi rezultatul impreuna, mult mai repede decit atunci cind responsabilitatea este plasata in totalitate celuilalt.
  Este valabil si in cazul in care parintii colaboreaza cu cadrele didactice in rezolvarea situatiilor care se ivesc la gradinita; lucrurile se rezolva mult mai bine si mai repede cind se adopta asumarea responsabilitatii de catre toti cei implicati in „situatia” respectiva decit atunci cind se ia atitudinea „e la tine in grupa, este numai treaba ta ( a educatoarei),nu a mea (a directorului), nu a personalului din gradinita sau a parintilor (in cazul parintilor aducindu-se argumentul halucinant „nu este etic”).
  In concluzie:
  ”NU ESTE TREABA DUMNEAVOASTRA”
  se transforma in
  E TREABA NOASTRA (PARINTI SI CADRE DIDACTICE) – DELEGAREA SI ASUMAREA RESPONSABILITATII DE CATRE FIECARE IN PARTE.

  O seara buna va doresc tuturor.

 8. Dragi parinti,
  Se pre ca nu prea stiti cum „functioneaza” o unitate de invatamant din Romania.
  Conducerea ( directorul + consiliul de administratie) ia toate deciziile. E adevarat ca in Consiliul de Administratie este si un membru din partea parintilor si de la Primarie dar acestia au un rol, sa-i zic ” consultativ”. Sa nu va asteptati ca vreodata sa se faca ceva numai ” spre binele copiilor” si aici ma refer la incadrarea cu presonal, mancarea sau activitatile optionale.

 9. Din cate am observat toate aceste discutii au dus totusi la un rezultat bun! Dulciurile din meniul copiilor au disparut! Ciocolata si alte dulciuri pe care pana acum le-au primit mult prea des au disparut! Deci, BRAVO NOUA! AM REUSIT! Avem gustare de fructe zilnic.

 10. Toate aceste discutii sunt urmarite de cei in cauza si astfel se ia atitudine.
  Daca se observa o implicare a parintilor cit mai ampla si constanta, atunci conducerea chiar nu are cum sa ignore dorintele noastre.
  De aceea este bine sa continuam sa dialogam pe aceasta cale (ma refer la blog).
  Ginditi-va ca ramine singura cale comoda de a lua la cunostinta in timp real, despre lucrurile care se petrec in gradinita si care au legatura cu noi,parintii.

  • Tocmai am aflat că s-a schimbat data serbarii la Grupa Mica B, în condițiile în care data a fost fixata cu ceva timp în urmă, părinții își făcuseră un program, de ce în continuare se procedează așa, dnele educatoare nu au putut da nici o explicație, poate persoanele în cauza ne lămuresc și pe noi, nu este normal să se schimbe astfel, de ce? pentru cine? Sunt curioasa ce grupa va susține serbarea la data datata la care am fost noi anunțați ca vom avea serbarea, nu

  • Tocmai am aflat că s-a schimbat data serbarii la Grupa Mica B, în condițiile în care data a fost fixata cu ceva timp în urmă, părinții își făcuseră un program, de ce în continuare se procedează așa, dnele educatoare nu au putut da nici o explicație, poate persoanele în cauza ne lămuresc și pe noi, nu este normal să se schimbe astfel, de ce? pentru cine? Sunt curioasa ce grupa va susține serbarea la data la care am fost noi anunțați, în continuare nu se procedează corect. Cine a făcut această schimbare?

 11. INAUGURAM IN ACEASTA SEARA O NOUA RUBRICA INTITULATA

  INTIMPLARI DIN GRADINITA

  Buna seara. Stiu ca este tardiv dar avem un raspuns la intrebarea dv. Nu-l vom spune direct ci va lasam sa-l „cititi” printre rinduri. Cind cineva vrea sa schimbe un program gata facut (in sensul ca s-a vorbit deja cu mosul, cu fotograful,respectiv cel care v-a filma serbarea, cu parintii ,care si-au stabilit programul in functie de ce s-a spus la sedinta de catre doamnele educatoare) cine poate fi acea persoana cu putere decizionala, care sa vina si sa spuna: SERBAREA DV. SE MUTA IN ALTA ZI PENTRU CA EU VREAU SA TIN SERBAREA MEA IN LOCUL VOSTRU. COMENTEAZA CINEVA ?
  Stimati parinti de la grupa mica B, serbarea dv a fost mutata , fara a fi consultata absolut nici o persoana in prealabil, pur si simplu CINEVA care profita de functia pe care o detine (chiar si temporar) a considerat cu de la sine putere ca poate trece peste bunul simt ce ar trebui sa caracterizeze o persoana, in general. si a mutat serbarea.
  Doamnele educatoare ar trebui sa dea un raspuns clar si concis cind sunt intrebate de ce se intimpla asta si nu sa ridice din umeri spunind ca „asta este”. Pina la urma, doamnele au o responsabilitate fata de noi ca parinti si trebuie sa informeze atunci cind sunt interpelate de parintii de la grupa de care raspund.
  Poate ar fi binevenit sa ii aratam obrazul persoanei cu „functie”, pentru ca aceasta sa fie nevoita sa aibe o reactie,chiar si tirzie, si sa-si asume greseala facuta cu scuzele de rigoare.
  Atunci cind iti astepti rindul undeva si altcineva te da la o parte, cu tupeu gen „mie mi se cuvine”, oare ce reactie au ce-i care asteapta?

  „INTIMPLARILE” VOR CONTINUA CU ALTELE MAI FRUMOASE SI MAI HAIOASE.
  V-A URMA CU „UN MUSAFIR NEPOFTIT”- DESPRE INTIMPLARE SI CONSECINTA.

  • De ce să intereseze pe cineva ca o grupa întreagă trebuie să – și schimbe programul? De ce să intereseze ca sunt părinți nemulțumiți de o anumită educatoare? Problema asta se rezolva mutind copiii pe la alte grupe, lasind – o astfel pe dna educatoare liniștită cu problemele ei, dar și cu 10 – 15 copii să – i fie bine. De ce sa intereseze ca un șoricel împarte spațiul grădiniței împreună cu copiii? De ce să intereseze multe altele?……… M-as bucura tare mult dacă cineva ar avea decenta să răspundă la aceste întrebări și să-mi schimbe părerea cu răspunsuri pertinente. Grupa Mica D.

   • Nu cred că cineva o să răspundă acestor întrebări adresate de Corina, persoanelor în cauză, sincer și eu doresc să văd ce răspunsuri ni s-ar da din partea conducerii grădiniței și care sunt rezolvarile problemelor care au apărut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s