Domnul Valentin Fulea, dorește să facă publice informațiile de mai jos.

Ma numesc Valentin Fulea,
As vrea sa public mesajul de la dna avocat cu privire la asociatia de parinti. trebuie sa ajunga mesajul la parintii care isi doresc sa devina membrii fondatori. Va multumesc pentru ajutor.

Dna avocat Miu a scris:

Buna Ziua,

Stimata Doamna Loredana Dumitru,

Asa cum v-am promis, va transmit acest e-mail.

Stimate Domnule Fulea, in calitate de membru fondator, idem,

Acte necesare inregistrarii Asociatie:

1. copii acte de identitate membrii fondatori, certificate in conformitate cu originalul de catre fiecare;
Stabilirea Consiliul Director:
• Presedinte – ……………………
• Vicepresedinte – ……………………………
• Secretar – ……………………………………..
• Membri – ………………………………………
2. denumirea Asociatiei pentru rezervare denumire;
3. dovada sediului (act de proprietate, schita spatiului),

Va trimit atasate modele de statut, act constitutiv si proces-verbal, precum si formular de rezervare denumire asociatie.

i) Dovada disponibilitatii denumirii se obtine de la Ministerul Justistiei, Serviciul de Relatii cu Publicul si Evidenta ONG, strada Apolodor nr. 17, sector 5, telefon/fax: (021)312.40.23, email relatiipublice@just.ro;
Platiti taxa de 5 lei noi la Trezoreria sectorului in care locuiti, in contul Ministerului Justitiei. La registratura Ministerului Justitiei (camera I parter) depuneti cererea-tip DE MAI JOS  dovada platii taxei (chitanta).

Programul Registraturii este luni-vineri 9-12, 13-15.30.
Dovada se ridica de la camera 6 parter, dupa programul: luni-vineri 10-12, marti si joi: 10-12 si 14-16, sau se primeste prin posta, cu scrisoare recomandata, la alegere.
Termen: 4-5 zile lucratoare de la data depunerii cererii in cazul in care ridicati cererea personal, sau 10 zile lucratoare, daca optati pentru raspunsul prin posta.
Costuri: 5 lei noi, reprezentind taxa de verificare a disponibilitatii denumirii.
Valabilitate: 3 luni de la data emiterii.
Observatii:
Dovada se poate prelungi, in caz de nevoie; in aceasta situatie trebuie sa faceti cererea de prelungire cel tarziu in ziua expirarii dovezii initiale.

Alte acte:

Fondatorii (asociatii) trebuie sa obtina si sa depuna la Judecatorie, impreuna cu celelalte acte, si ii) cazierul fiscal personal.

Cazierul fiscal este eliberat de Ministerul Finantelor prin Administratia Finantelor Publice de care apartine domiciliul fiecaruia dintre solicitanti.
ATENTIE !!!
Valabilitate: Cazierul Fiscal are valabilitate doar 15 zile de la data eliberarii!

asa ca va sugerez ca la primul termen stabilit de instanta sa fie depuse aceste caziere, pentru a nu-si pierde valabilitatea.

iii) Va trebui  sa constituiti patrimoniul initial minim necesar infiintarii ONG-ului. Acesta se constituie prin depozit bancar si are, pentru o asociatie non-profit, un cuantum egal cu 1 salariu minim brut pe economie .
Patrimoniul se constituie prin depunerea banilor la o unitate bancara sub forma de „patrimoniu initial”. Trebuie sa completati un formular, sa anexati o copie xerox dupa actul constitutiv autentificat si sa achitati o taxa de deschidere de cont, in valoare de circa 10 lei noi. Veti primi un extras de cont doveditor.
Banii raman blocati la banca pana la obtinerea hotaririi de infiintare, cand veti putea transfera banii intr-un cont bancar propriu-zis.

pentru alte intrebari, va stau la dispozitie,

Nicoleta Miu

Reclame

O părere la “Domnul Valentin Fulea, dorește să facă publice informațiile de mai jos.

 1. Invitatie pentru parinti

  Buna seara si bine v-am regasit. Pentru ca timpul nu-mi permite un comentariu asupra ultimei sedinte pe gradinita cu presedintii de la toate grupele (voi reveni cu o alta postare in care voi detalia ce se discuta la o astfel de sedinta) in seara aceasta voi raspunde apelului doamnei director de a veni cu exemple la meniul gradinitei, domnia sa cerind si parerea noastra in aceasta privinta.
  Va voi da adresa unui blog: http://www.viatalagradi.ro -blog unde primaria municipiului Cluj-Napoca alaturi de echipa de specialisti a profesorului Nicolae Hancu si bloggerul culinar Adrian Hadean a initiat un proiect de promovare a nutritiei sanatoase in unitatile scolare.
  Acest site le ofera tuturor parintilor interesati acces la informatie directa si detaliata cu privire la meniurile sanatoase pe care le pot solicita administratorilor gradinitelor de stat, spre a fi gatite pentru copii.
  Rog inclusiv parintii sa viziteze situl si sa vina cu propriile pareri, doamna director fiind deschisa la orice opinie.

  Un comentariu scurt asupra discutiilor referitoare la meniul gradinitei noastre,la ultima sedinta,s-a cerut scoaterea budincii Paula, a mezelurilor, a dulciurilor concentrate si a existat o opinie favorabila pentru aceste propuneri.
  Cu celebrul crenvurst exista o problema: chiar daca parintii il doresc scos din meniu, el se afla pe lista de la ministerul sanatatii si atunci ramine in meniu.
  Deasemenea s-a propus introducerea fructului de la ora 10 si toata lumea a fost de acord.

  Daca aveti comentarii referitoare la meniul actual, le puteti exprima pe blog, cu rugamintea sa aveti si o alternativa la subiectul pe care il dezbateti; astfel putem veni in ajutorul administratiei cu propuneri care pot fi luate in considerare.
  Concluzie 1: in sedinta,administratia a cerut insistent ca parintii sa aduca exemple de meniuri, subliniindu-se faptul ca nimeni nu a venit cu vreo propunere, in schimb toata lumea a criticat anumite aspecte ale meniului existent.
  Concluzie 2: dragi parinti, va rog dati curs invitatiei de a trimite (fie pe blog, fie la administratie) exemple de meniuri pe care le considerati a fi sanatoase pentru copii nostri. Administratia gradinitei le asteapta, nu ezitati sa va faceti cunoscute opiniile (mai ales cind acestea sunt cerute cu insistenta).
  Ps: daca nu doriti sa faceti personal acest lucru, puteti apela cu incredere la presedintele grupei din care face parte copilul dv.Presedintele poate sa transmita mai departe ideile dv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s